EazyCut knipmachines 1200/1600

De EazyCut 1200/1600 modellen zijn ideaal voor montage in een frame, maar kunnen ook gemakkelijk met de hand gedragen worden door 2 personen (het gewicht van een machine is ca. 14 kg!). In vrijwel alle gevallen is een arbeidskostenbesparing van 50% tot 90% realiseerbaar. 

EazyCut 1200/1600 modellen worden – mede dankzij de superieure snoeikwaliteit – veel ingezet voor het snoeien van (jonge) planten in zowel de kas als op het veld. Lavendel, rozen, hortensia en buxus zijn enkele van de voorbeelden die perfect met de EazyCut gesnoeid kunnen worden. De machines worden ook gebruikt voor het oogsten van stekmateriaal, kruiden, sedum, (blad)sla en producten als zeekraal. 

De krachtige en betrouwbare motor drijft zowel het mes als de ventilator aan. Takken tot 7 mm dikte worden probleemloos afgesneden en door de sterke luchtstroom in de opvangzak geblazen. Het risico op ziekte in de planten wordt hierdoor sterk verkleind! Snoeisel kan als stekmateriaal hergebruikt worden.

EazyCut machines zijn vrijwel onderhoudsvrij en het geharde, zelfslijpende mes heeft een zeer lange levensduur (tot > 10 jaar!). 

 

Klik hier voor meer foto's. 


<< EazyCut 1600 in een frame (met  behoud van beugels zodat de machine  uitneembaar is en ook handgedragen  gebruikt kan worden).

 

EazyCut ‘Curved’

De EazyCut 1200 knipmachine is ook beschikbaar in een gebogen oftewel ‘curved’ uitvoering. De nieuwe ‘curved’ machine is bij uitstek geschikt voor het knippen, oogsten en stekwinning van onder meer lavendel, siergrassen en diverse kruiden. De ‘curved’ knipmachines zijn bij uitstek geschikt voor knip- en snoeiwerk op ‘rondere’ plantenbedden. De machine is in twee verschillende modellen uitgebracht. Beide modellen hebben een knipbreedte van 1200 mm. Het verschil zit in de radius en daarmee dus de kniphoogte.  

Twee modellen

EazyCut 1200 Curved V8 S R3000

EazyCut 1200 Curved V8 S R1150   

Radius: 3000 mm

Radius: 1150 mm                                                              
Kniphoogte in het midden ca. 62,5 mm hoger

Kniphoogte in het midden ca. 135 mm hoger  

Evenals de bekende rechte EazyCut modellen is de ‘curved’ uitvoering erg geschikt voor gebruik in een frame. EazyCut frames zijn per definitie maatwerk en afgestemd op de eisen die de klant eraan stelt. Alle EazyFrames worden afgestemd op specificaties van de klant en de specifieke inrichting van de kwekerij. Bijvoorbeeld de hoogte en breedte van plantenbedden of de inrichting van de kas zijn medebepalend voor het ontwerp van de frame constructie. 

 

 << EazyCut 1200 Curved V8 S R1150 

 

 

EazyCut 1200 Curved V8 S R3000 >> 

 

 

 

Supercut trimming machines